Η Αστυνομία πληρώνει ενοίκιο στο αεροδρόμιο για τις υπηρεσίες που προσφέρει...





Από σπόντα το ακούμε κι αυτό... Το ακούμε αλλά δεν το καταλαβαίνουμε. Η ευφυΐα μας είναι τόσο φτωχή, τόσο επαρχιώτικη που δεν είναι ικανή να συλλάβουμε όλη αυτή τη ''εθνικο-ευρωπαϊκή διαστροφή'' που βιώνουμε. 

Το εξωφρενικό ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ υποχρεούται να καταβάλει κάθε χρόνο η Ελληνική Αστυνομία στη γερμανική εταιρία Χόχτιφ προκειμένου να στεγάζεται στον αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, τον οποίο φυλάσσει.


Αυτή είναι η είδηση... Το καταγγέλλει η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (ΔΕΚΑ), η οποία  στην επίσκεψη που έκανε στην Δ/νση Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών, πληροφορείται με έκπληξη ότι τα κτίρια που στεγάζουν τις ανωτέρω υπηρεσίες, δεν είναι ιδιόκτητα !  Άρα έχουμε και λέμε:

Για τη στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στους χώρους του Αερολιμένα καταβάλλεται ετήσιο μίσθωμα, που ανέρχεται στο υπέρογκο ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων Ευρώ(1.200.000 ευρώ) ετησίως περίπου.
Το παραπάνω ποσό, αν συνυπολογιστούν και οι δαπάνες που απαιτούνται για λειτουργικά έξοδα όπως, θέρμανση, ύδρευση και παροχή ενέργειας, αγγίζει το ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες Ευρώ (1.800.000 ευρώ) περίπου, το οποίο και επιβαρύνει την ΕΛΑΣ.


Όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ «για την εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου, που αποτελεί πύλη εισόδου-εξόδου εκατομμυρίων ατόμων στη χώρα μας, είναι απαραίτητη η παρουσία Αστυνομικής Δύναμης για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων, οι οποίοι δεν μπορούν να υποκατασταθούν από ιδιωτικές υπηρεσίες παροχής ασφαλείας».

Αυτές είναι οι σωστές επιλογές για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας προασπίζοντας 'πάνω απ' όλα' και 'κυρίως τα ξένα συμφέροντα'...!   

Η ΔΕΚΑ συνεχίζει την αναφορά της και σημειώνει ότι «με βάση τα παραπάνω είναι βαρύτατες οι ευθύνες όλων όσων διαπραγματεύτηκαν και κατέληξαν σε τέτοιου είδους επαχθείς συμφωνίες, όροι μάλιστα των οποίων υπερισχύουν κάθε νόμου» και ζητά την επαναδιαπραγμάτευση της ήδη ισχύουσας σύμβασης, από πλευράς των συμβαλλόμενων μερών, «με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων της ΕΛ.ΑΣ., για ικανοποίηση πραγματικών αναγκών προς όφελος του Ελληνικού Λαού και όχι ιδιωτικών συμφερόντων».

Από τις συζητήσεις προέκυψε, ότι το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας είναι υψηλό, ενώ γίνεται ορθολογική κατανομή και αξιοποίηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας ικανοποιητικές εργασιακές συνθήκες. Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη μελλοντικής ενίσχυσης της ανωτέρω υπηρεσίας ενόψει και της επικείμενης λειτουργίας νέου τερματικού σταθμού, ώστε να διατηρηθούν σε ικανοποιητικό βαθμό, τόσο το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και οι εργασιακές συνθήκες.

Σημειώνεται ότι στο Ελ. Βενιζέλος στεγάζονται: Το Τμήμα Αστυνόμευσης, το Τμήμα Ασφαλείας, το γραφείο Ελέγχου Διαβατηρίων, το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, το γραφείο Απωλεσθέντων, το γραφείο Αναχωρήσεων και το τμήμα Τροχαίας.

Μπράβο και πάλι μπράβο κυρίες και κύριοι πολιτικοί και οι νυν αλλά κυρίως οι προηγούμενοι, γενικότερα όσοι πέρασαν από θέσεις ευθύνης και επηρέασαν την πορεία της χώρας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό... 

Υποθέτουμε πόσο περήφανοι πρέπει να είναι για τις ντροπιαστικές σφαλιάρες, που με την διπλωματία τους και τον πατριωτισμό τους στην εξωτερική μας πολιτική τρώμε συνέχεια. Φανταζόμαστε, ακόμα, πόσο θα καμαρώνουν για τις υποδομές και την οργάνωση που κατάφεραν να έχει η χώρα στο εσωτερικό. Είναι αλήθεια ότι επιτέλεσαν ένα μεγάλο, δύσκολο έργο, εξ ολοκλήρου δικό τους και τους ανήκουν τα εύσημα, που το ξεκίνησαν ανυστερόβουλα μετά τη μεταπολίτευση και που μάλλον, τώρα, βιώνουμε την ολοκλήρωσή του. 

Κάπως έτσι... χωρίς δόλο... με όπλα τους την εντιμότητα και την ωριμότητα που τους διακρίνει, οδήγησαν με περηφάνια την Ελλάδα στο πάτο του πηγαδιού...! 
________________________________________________________________________
το βρήκαμε στο http://www.iefimerida.gr/


έπεα.. μη πτερόεντα

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...

Ο Ναρκωμένος Νους δεν έχει κρίση, είναι προβλέψιμος και γι αυτό πολύ βολικός

Τερζόπουλος, Ο σύγχρονος πολιτισμός πέτυχε να καταστήσει τον άνθρωπο παθητικό

Εμπόριο συνείδησης

Διάβα να γίνει το νερό

Ερωτικό δίλημμα

Πού είναι το Κράτος ?

Το τελευταίο βλέμμα

Η Ελλάδα μοχλός για αλλότριους σκοπούς λόγω της αμυαλιάς των πολιτικών

Δεν έχω Παραμύθι

Το Κάλεσμα