Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευτυχώς που μας σώζουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι, ακόμα μια φορά !

"Οι τρεις επήλυδες σύμβουλοι, που στείρωσαν τη μήτρα του τόπου, είναι ο νοητός ήλιος του χριστιανισμού, η οθωμανική συννεφιά και η ευρωπαϊκή ομίχλη."  

_____________________________________________________________________  Δημήτρης Λιαντίνης


Να αρχίσουμε να μιλάμε για τα χρεωστούμενα... εφ' όλης της ύλης ?  Θέλετε...? 

Σαν ευγενικοί άνθρωποι όμως που είμαστε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας ''σώζουν'' κάθε τόσο... Προθύμως και Αενάως...
Ευχαριστούμε, λοιπόν τους σωτήρες μας, εγχώριους αλλά και ξένους, τους επήλυδες συμβούλους που λέει και ο ''Λιαντίνης μας''... 

Ευτυχώς που μας έσωσαν... στην επανάσταση του '21 (η πρώτη λεηλασία του νεοσύστατου κράτους)... έτσι και τώρα θα μας σώσουν και πάλι, ''κόβοντας'' νέο χρήμα, οι καλοί και πονετικοί άνθρωποι του Διεθνούς Νομισματικού (του σχεδόν πτωχευμένου λένε) Ταμείου. 

Είναι αυτό, το ίδιο Ταμείο, που κατέφυγε ο ''ευφυής'' Έλληνας πρωθυπουργός το 2010, ανακοινώνοντας την εμπλοκή - υποταγή μας σε αυτό, από το Καστελόριζο, προκειμένου να σώσει το λαό του !  

Παράλληλα με τη μετεγκατάσταση του κόμματος, στο βιοκλιματικό νέο κτίριο, με το καταπληκτικό γυμναστήριο, που στοίχισε εκατομμύρια.
Δεν ξεχνάμε την Ε.Κ.Τ. την Ευρωπαϊκή Κεντρική  Τράπεζα, όχι... και σ' αυτή στέλνουνε τις ευχαριστίες μας !  

Όμως... ξέρετε ότι ο Δανεισμός μας έγινε με χρεώγραφα και όχι με αξιόγραφα ?

Ε, να κάνουμε κι εμείς το ίδιο ?  Να επιστρέψουμε χρεώγραφα ? Γιατί εμείς πρέπει να επιστρέψουμε  ''αξιόγραφα''?
Κι αν αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις που κανόνισαν για μας, οι άρχοντες της πολιτείας,  να πληρώσουμε με αίμα... Αφού έχουμε εγγυηθεί με το χώμα μας... τη θάλασσά μας... Τον πλούτο μας... 

Στο video που ακολουθεί ο Ιωάννης Παπαζήσης, δημοσιογράφος και συγγραφέας μας αναλύει τι χρωστάμε... Πόσα χρωστάμε αλλά... και πόσα μας χρωστάνε !

Αυτά που μας χρωστούν οι Ευρωπαίοι !

Καταγράφουμε με σειρά τυχαία και ατελή: 

Κατοχικό Δάνειο, Τα χρήματα που δανείστηκε ο Γερμανός κατακτητής, το χιτλερικό δάνειο που υποχρεώθηκε η Ελλάδα να παράσχει στον κατακτητή της.   
Το δάνειο υπεγράφη με όλους τους τύπους, τον Μάρτιο του 1942, στη Συνδιάσκεψη της Ρώμης. Τη σύμβαση αυτού του κατοχικού δανείου, υπογράφουν οι πληρεξούσιοι της Ιταλίας και της Γερμανίας στην Ελλάδα, αντίστοιχα Γκίτζι και Αλτενμπουργκ. Στους άμεσα ενδιαφερόμενους, στην Ελλάδα δηλαδή, η συμφωνία ανακοινώθηκε εννέα ημέρες μετά.

Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται κατά μήνα να καταβάλλει έξοδα κατοχής 1,5 δισ. δρχ., ποσό το οποίο θα κατανέμεται εξίσου μεταξύ των δύο Δυνάμεων Κατοχής.
Οι αναλήψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος άνω του ποσού αυτού θα χρεώνονται ως δάνειο στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας σε δραχμές άτοκες.

Το κατοχικό δάνειο ουδέποτε αποπληρώθηκε. όλο το άρθρο εδώ

Πολεμικές αποζημιώσεις, Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. 
Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.
Να συμπληρώσουμε παρενθετικά ότι:  
H Γερμανία πλήρωσε την τελευταία δόση αποζημιώσεων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε Αμερικανούς δικαιούχους στις 3 Οκτωβρίου του 2010, σχεδόν 92 χρόνια μετά το τέλος αυτού του πολέμου.Η Γερμανία συνεχίζει την αποζημίωση Εβραίων που υπέφεραν από τους Γερμανούς στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.Τον Ιούνιο του 2013 η Βρετανική κυβέρνηση δέχθηκε να πληρώσει αποζημίωση σε 5.228 Κενυάτες. για τον βασανισμό τους από την Βρετανική αποικιακή διοίκηση κατά την διάρκεια της εξέγερσης των Μάου Μάου την περίοδο 1952-1963.  όλο το άρθρο εδώ

Διαφυγόντα έσοδα από τους κλεμμένους ελληνικούς θησαυρούς,  Να υπολογίσουμε τώρα τα έσοδα των Ευρωπαϊκών Μουσείων που οφείλονται στους ελληνικούς θησαυρούς... 
Μπορεί να τους ξεπληρώναμε όλους, τους πρόθυμους πάντα, δανειστές....   και θα μας έμενε και κάτι. 
Μόνο το Λούβρο με τη  Νίκη της Σαμοθράκης και την  Αφροδίτη της Μήλου τα τελευταία 50 χρόνια είχε έσοδα 302 δις ευρώ.

Να μην μιλήσουμε για την Μουσείο του Λονδίνου, με τα περίφημα Γλυπτά του Παρθενώνα που είχε την καλοσύνη ένας  Άγγλος λόρδος, με περίσσιο θράσος, να κατακρεουργήσει τον Ναό της Αθηνάς, προκειμένου να στολίσει μουσείο της χώρας του. 
Οι πολιτισμένοι αυτοί και ευαίσθητοι για το... ''ωραίο'' και τον πολιτισμό, άνθρωποι,  βάφτισαν τα ανυπεράσπιστα ελληνικά γλυπτά, Ελγίνεια. 

Τι οργή για τον δημιουργό Φειδία*, τον Έλληνα γλύπτη, ζωγράφο και αρχιτέκτονα, αλλά και για όλους όσους βοήθησαν να περατωθεί, αυτό το ανεπανάληπτο μνημείο, θα προκάλεσε αυτή η λεηλασία. Αυτά τα μοναδικά αρχαιοελληνικά ''αποτυπώματα του πνεύματος'' που άντεξαν σε τόσους κατακτητές, κατέληξαν να απαχθούν, να κλαπούν από ίσως τον πιο αδίστακτο κλέφτη που καταγράφει η ιστορία.  
  
Οικονομικά στοιχεία για το Βερολίνο δεν έχουμε. εκεί που οι Γερμανοί έχουν εγκαταστήσει, ίσως το ωραιότερό τους μουσείο, το Μουσείο της Περγάμου


* Φειδίας  490 π.Χ. - 430 π.Χ.  Έλληνας γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας, ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της Κλασικής εποχής.
Έργα του:  Το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός στην Ολυμπία, ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Σχεδίασε επίσης τα αγάλματα της θεάς Αθηνάς που βρίσκονταν στην Ακρόπολη των Αθηνών, δηλαδή την Αθηνά Παρθένο, που βρισκόταν μέσα στον Παρθενώνα, και την Αθηνά Προμάχο, ένα κολοσσιαίο χάλκινο άγαλμα που βρισκόταν ανάμεσα στο Ερεχθείο και τα Προπύλαια.


έπεα.. μη πτερόεντα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τραγούδι για τον έρωτα

Έχουν πολλά γραφτεί,
μα εκείνος θάναι πάντα νέος,
έρωτας... μοιραίος
στο πρώτο φιλί.

Υγρό το στόμα
αργά ανοίγει...
κι αιώνια λες θα ανασαίνει,
ζεστές ανάσες μ' απληστία
να ρουφάει,
νόημα κι ουσία να έχει η ζωή
φωτιάς φιτίλι η ψυχή...

Παντού... έρωτα θυμίζει.

Ορμητικά η άνοιξη απλώνει,
φρέσκο και τρυφερό,
της λεμονιάς το νέο φύλλο...

Τη πεταλούδα αναστατώνει
καθώς το σώμα του τεντώνει...

Κι όλα στις γλάστρες όλα τ' ανθισμένα...
στον ήλιο να στρέφονται,
από την έλξη μεθυσμένα.

Κι εσύ...
τη κιθάρα σου πιάνεις και μου λες,
''Το τραγούδι να γραφτεί...
καρδιές δυνατά θέλει να χτυπάνε
ματιές να κελαϊδάνε,
και σφιχτή την αγκαλιά...
με δύναμη να καίει...
_______________________
Κάθυ Ματαράγκα

 έπεα.. μη πτερόεντα 

Το Κάλεσμα

Ελάτε... άστρα, μείνετε για λίγη συντροφιά, στενό δρομάκι να φωτίσω, απόψε, και 'σεις κάστρα... μέσα να σφαλιστώ, οι καιροί να μη με πιάνουν πια, τις πύλες σας ανοίξτε,
θα μιλήσω και στα όνειρα, στο μύθο να με βάλουν, σ' ένα Πήγασο πάνω, να καλπάσω, με τα φτερά του να πετάξω, μακρινό ταξίδι με τη φαντασία,
Ελάτε... σύννεφα, σκεπάστε με... η καταιγίδα να μη με φτάσει, την ασημένια τους κλωστή, απ' τα φεγγάρια τα ολόγιομα ψηλαφιστά, να βρώ την άκρη, να δεθώ σφιχτά με τη ζωή, μη χαθούμε [στου δρόμου τη στροφή.
Ελάτε... σειρήνες, μελωδικά να με μεθύσετε, με υποσχέσεις ψεύτικες, να με παραπλανήσετε, βυθίστε με.. τ' άσκημά μου να ξεχάσω,
το λίκνισμα των κοράλλιων απ' της θάλασσας το χάδι, να κάνετε νανούρισμα γλυκό, τα μάτια μου να κλείσω, χρόνο να μη μετρώ... ________________________________

Ο Ναρκωμένος Νους δεν έχει κρίση, είναι προβλέψιμος και γι αυτό πολύ βολικός

Να σταματήσουμε να ''γυρίζουμε τον τροχό'' στο εργαστήριο 

Τι άλλο πρέπει να γίνει ακόμα για να ξεστραβωθούμε ?  Αν δεν γίνει τώρα δεν θα γίνει ποτέ... Αν δεν ξεστραβωθούμε τώρα... σ' αυτήν την άγρια συγκυρία, πιστεύει κανείς ότι θα το πράξουμε στην νηνεμία και στην ευμάρεια ? 
Θα ήταν ευεργετικό να ανατρέξουμε στην ''ιερή'' αλλά κακοποιημένη Ιστορία μας, για να δούμε ότι "γυρίζουμε έναν τροχό" εργαστηρίου, σαν σωστά πειραματόζωα,  ποιών ιθυνόντων άραγε....?

Μπορούμε να εγκαταλείψουμε την αρχέγονη ''εφηβεία'' μας, που βρισκόμαστε χρόνια τώρα.... Αιώνες...

Είμαστε κρεμασμένοι,  "άψυχες μαριονέτες" λες,  στα χέρια άτεγκτων σκληρών αφεντάδων με έμπειρα χέρια να κρατούν τους "σταυρούς" με τα τα σχοινιά ...
Πολλούς βολεύει ο Ναρκωμένος Νους... Ένα ''λοβοτομημένο'' πνεύμα χρειάζεται τον Φανατισμό, την Ομαδοποίηση και τον Φόβο για να λειτουργήσει και να παράξει την υπακοή.
Εκπαιδεύεται να ΜΗΝ έχει κρ…