Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευτυχώς που μας σώζουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι, ακόμα μια φορά !

"Οι τρεις επήλυδες σύμβουλοι, που στείρωσαν τη μήτρα του τόπου, είναι ο νοητός ήλιος του χριστιανισμού, η οθωμανική συννεφιά και η ευρωπαϊκή ομίχλη."  

_____________________________________________________________________  Δημήτρης Λιαντίνης


Να αρχίσουμε να μιλάμε για τα χρεωστούμενα... εφ' όλης της ύλης ?  Θέλετε...? 

Σαν ευγενικοί άνθρωποι όμως που είμαστε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας ''σώζουν'' κάθε τόσο... Προθύμως και Αενάως...
Ευχαριστούμε, λοιπόν τους σωτήρες μας, εγχώριους αλλά και ξένους, τους επήλυδες συμβούλους που λέει και ο ''Λιαντίνης μας''... 

Ευτυχώς που μας έσωσαν... στην επανάσταση του '21 (η πρώτη λεηλασία του νεοσύστατου κράτους)... έτσι και τώρα θα μας σώσουν και πάλι, ''κόβοντας'' νέο χρήμα, οι καλοί και πονετικοί άνθρωποι του Διεθνούς Νομισματικού (του σχεδόν πτωχευμένου λένε) Ταμείου. 

Είναι αυτό, το ίδιο Ταμείο, που κατέφυγε ο ''ευφυής'' Έλληνας πρωθυπουργός το 2010, ανακοινώνοντας την εμπλοκή - υποταγή μας σε αυτό, από το Καστελόριζο, προκειμένου να σώσει το λαό του !  

Παράλληλα με τη μετεγκατάσταση του κόμματος, στο βιοκλιματικό νέο κτίριο, με το καταπληκτικό γυμναστήριο, που στοίχισε εκατομμύρια.
Δεν ξεχνάμε την Ε.Κ.Τ. την Ευρωπαϊκή Κεντρική  Τράπεζα, όχι... και σ' αυτή στέλνουνε τις ευχαριστίες μας !  

Όμως... ξέρετε ότι ο Δανεισμός μας έγινε με χρεώγραφα και όχι με αξιόγραφα ?

Ε, να κάνουμε κι εμείς το ίδιο ?  Να επιστρέψουμε χρεώγραφα ? Γιατί εμείς πρέπει να επιστρέψουμε  ''αξιόγραφα''?
Κι αν αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις που κανόνισαν για μας, οι άρχοντες της πολιτείας,  να πληρώσουμε με αίμα... Αφού έχουμε εγγυηθεί με το χώμα μας... τη θάλασσά μας... Τον πλούτο μας... 

Στο video που ακολουθεί ο Ιωάννης Παπαζήσης, δημοσιογράφος και συγγραφέας μας αναλύει τι χρωστάμε... Πόσα χρωστάμε αλλά... και πόσα μας χρωστάνε !

Αυτά που μας χρωστούν οι Ευρωπαίοι !

Καταγράφουμε με σειρά τυχαία και ατελή: 

Κατοχικό Δάνειο, Τα χρήματα που δανείστηκε ο Γερμανός κατακτητής, το χιτλερικό δάνειο που υποχρεώθηκε η Ελλάδα να παράσχει στον κατακτητή της.   
Το δάνειο υπεγράφη με όλους τους τύπους, τον Μάρτιο του 1942, στη Συνδιάσκεψη της Ρώμης. Τη σύμβαση αυτού του κατοχικού δανείου, υπογράφουν οι πληρεξούσιοι της Ιταλίας και της Γερμανίας στην Ελλάδα, αντίστοιχα Γκίτζι και Αλτενμπουργκ. Στους άμεσα ενδιαφερόμενους, στην Ελλάδα δηλαδή, η συμφωνία ανακοινώθηκε εννέα ημέρες μετά.

Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται κατά μήνα να καταβάλλει έξοδα κατοχής 1,5 δισ. δρχ., ποσό το οποίο θα κατανέμεται εξίσου μεταξύ των δύο Δυνάμεων Κατοχής.
Οι αναλήψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος άνω του ποσού αυτού θα χρεώνονται ως δάνειο στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας σε δραχμές άτοκες.

Το κατοχικό δάνειο ουδέποτε αποπληρώθηκε. όλο το άρθρο εδώ

Πολεμικές αποζημιώσεις, Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. 
Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.
Να συμπληρώσουμε παρενθετικά ότι:  
H Γερμανία πλήρωσε την τελευταία δόση αποζημιώσεων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε Αμερικανούς δικαιούχους στις 3 Οκτωβρίου του 2010, σχεδόν 92 χρόνια μετά το τέλος αυτού του πολέμου.Η Γερμανία συνεχίζει την αποζημίωση Εβραίων που υπέφεραν από τους Γερμανούς στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.Τον Ιούνιο του 2013 η Βρετανική κυβέρνηση δέχθηκε να πληρώσει αποζημίωση σε 5.228 Κενυάτες. για τον βασανισμό τους από την Βρετανική αποικιακή διοίκηση κατά την διάρκεια της εξέγερσης των Μάου Μάου την περίοδο 1952-1963.  όλο το άρθρο εδώ

Διαφυγόντα έσοδα από τους κλεμμένους ελληνικούς θησαυρούς,  Να υπολογίσουμε τώρα τα έσοδα των Ευρωπαϊκών Μουσείων που οφείλονται στους ελληνικούς θησαυρούς... 
Μπορεί να τους ξεπληρώναμε όλους, τους πρόθυμους πάντα, δανειστές....   και θα μας έμενε και κάτι. 
Μόνο το Λούβρο με τη  Νίκη της Σαμοθράκης και την  Αφροδίτη της Μήλου τα τελευταία 50 χρόνια είχε έσοδα 302 δις ευρώ.

Να μην μιλήσουμε για την Μουσείο του Λονδίνου, με τα περίφημα Γλυπτά του Παρθενώνα που είχε την καλοσύνη ένας  Άγγλος λόρδος, με περίσσιο θράσος, να κατακρεουργήσει τον Ναό της Αθηνάς, προκειμένου να στολίσει μουσείο της χώρας του. 
Οι πολιτισμένοι αυτοί και ευαίσθητοι για το... ''ωραίο'' και τον πολιτισμό, άνθρωποι,  βάφτισαν τα ανυπεράσπιστα ελληνικά γλυπτά, Ελγίνεια. 

Τι οργή για τον δημιουργό Φειδία*, τον Έλληνα γλύπτη, ζωγράφο και αρχιτέκτονα, αλλά και για όλους όσους βοήθησαν να περατωθεί, αυτό το ανεπανάληπτο μνημείο, θα προκάλεσε αυτή η λεηλασία. Αυτά τα μοναδικά αρχαιοελληνικά ''αποτυπώματα του πνεύματος'' που άντεξαν σε τόσους κατακτητές, κατέληξαν να απαχθούν, να κλαπούν από ίσως τον πιο αδίστακτο κλέφτη που καταγράφει η ιστορία.  
  
Οικονομικά στοιχεία για το Βερολίνο δεν έχουμε. εκεί που οι Γερμανοί έχουν εγκαταστήσει, ίσως το ωραιότερό τους μουσείο, το Μουσείο της Περγάμου


* Φειδίας  490 π.Χ. - 430 π.Χ.  Έλληνας γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας, ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της Κλασικής εποχής.
Έργα του:  Το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός στην Ολυμπία, ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Σχεδίασε επίσης τα αγάλματα της θεάς Αθηνάς που βρίσκονταν στην Ακρόπολη των Αθηνών, δηλαδή την Αθηνά Παρθένο, που βρισκόταν μέσα στον Παρθενώνα, και την Αθηνά Προμάχο, ένα κολοσσιαίο χάλκινο άγαλμα που βρισκόταν ανάμεσα στο Ερεχθείο και τα Προπύλαια.


έπεα.. μη πτερόεντα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάβα να γίνει το νερό

Να πλέξω θέλω στίχο στη θάλασσα αφιερωμένη, βελούδινο να παίξω ήχο, στην άγρια αναδεμένη, μήπως την ηρεμήσω...
'Οχι αυτή των ποιητών, την χιλιοτραγουδισμένη, αλλά εκείνη των λυγμών...
για 'κείνους που αθρόα...            [διακινούνται απελπισμένοι, αφού σύνορα δεν έχει                         [η εμπορεία ψυχών, κι η απόγνωση για σωτηρία [ακριβοπληρωμένη, σε φλοίδες γης...                      [στο Αιγαίο των πνιγμών...
Κι ονειρεύομαι... διάβα να γίνει, το νερό, στοργικά τη δίψα να μερεύει, να ρέει φιλόξενο και δροσερό, αλλιώς... κάλλιο να στερεύει.
Κι ονειρεύομαι... να κοινωνήσουν οι θρησκείες, τ΄αθρωποθεριού τα πάθη να΄συχάσουν,

Το τελευταίο βλέμμα

Να ξεριζώσω ήθελα το τελευταίο σου το βλέμμα να μη βουλιάζω... αργά, να μην πνίγομαι στο τέλμα.
Ψάχνω ένα αφήγημα, νέα στοιχεία νάβρω, ν' αλλάξω της μνήμης μου το θέμα, βασανιστικά να μην κυλά σε κάθε φλέβα... το τελευταίο σου το βλέμμα.
Που με παγώνει... και με ζεσταίνει, με αρρωσταίνει... και με γιατρεύει.
Είναι ζεστή, γλυκιά, η βραδιά... και το κουρασμένο μου μυαλό έχει πάλι συντροφιά τον πόνο, τον φίλο τον παλιό...
Ψέμματα δεν θα σου πω, πιάνω μαζί του πάλι να μιλώ, σαδιστικάτον προκαλώ...
Ανταποκρίνεται...  και πρόθυμα με κάνει να πονώ, μα και τρυφερά... χωρίς ν' απορεί, απλόχερα με παρηγορεί...
"Αφέσου στο τίποτα...μην έχεις προσμονή,  μου λέει,  μη φοβάσαι τη πληγή,  λιγότερο κάθε φοράπαρέα θα σου κάνει κι ας αιμοραγεί” ...  ______________________________________________                                 Κάθυ Ματαράγκα<

Στον Πολιτισμένο Κόσμο...

...εύσημα τώρα θα αποδοθούν
για το νέο επίτευγμα των μαζικών
αναίμακτων δολοφονιών.

Νέα κείμενα θα προστεθούν,
για το μέλλον των έξυπνων όπλων,
με σπουδή θα τ' αξιολογείς...

Θάσαι πάντα, ο νικητής,
στης “δόξας” την ανθρώπινη ντροπή,
και του δικαίου τάχα ο τιμητής,
στου σύγχρονου πολιτισμού
τη δύσκολη στροφή.

Ποιός λαός, αυτή τη φορά, θα επιλεγεί,
στην επιστήμη να προσφέρει ! ;
Η επιστημονική κοινότητα περιμένει,
με ανυπομονησία τη μεγάλη ''δοκιμή''...

...κι ευτυχώς που υπάρχεις εσύ
των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αγωνιστή,
των εξελιγμένων όπλων υπερασπιστή,
και των μαζικών θανάτων γενναίε πολεμιστή.

Το θέαμα προσφέρεται, ευγενική χορηγία,
οι κομπάρσοι δεν θα πληρωθούν.
Με την επιβαλλόμενη σοβαρότητα και υποκρισία,
αυστηρά, από τους σχολιαστές θα επικριθούν.

Αιματοβαμένες εικόνες οι τηλεοπτικές,
που στις σαραντάρες, και βάλε, “πλάσμα”
φαίνονται ακόμα πιο αληθινές,
από σκηνοθέτη ταινιών βίας
λες, σκηνές στημένες, φρικιαστικές.
_____________________________
Κ.Ρ.Μ


 …