Φταις που το ξύλο το τρως πάντα εσύ !





Κομματάκι κομματάκι βάζω στη σειρά, να φτιάξω τη μεγάλη εικόνα. 
Στη μνήμη μου φέρνω έναν βουλευτή που είπε ''Το μνημόνιο είναι ευλογία για τη χώρα, ακόμα κι αν δεν υπήρχε έπρεπε να το εφεύρουμε''.   
Λες...? Μια κακιά υποψία με αναστατώνει. 
Μήπως οι σωτήρες μας, μετά τις πελατειακές σκανδαλώδεις πολιτικές που πήγαν τη χώρα στα βράχια από τον υπέρμετρο δανεισμό, τώρα έρχονται σε συνεννόηση με τους ξένους αφεντάδες, να τους βοηθήσουν να τιθασεύσουν τον ατίθασο, κακομαθημένο λαό ? 
Μήπως τώρα γίνονται υπεύθυνοι και μετρημένοι στη συνετή διαχείριση του πλούτου γι αυτούς και της φτώχειας για μας ?  

Τώρα είναι η σωστή ώρα να κλείσει μια συμφωνία ! Όχι, αν τολμάς μην την κάνεις...

''Πολλοί γνώστες Καθηγητές Πανεπιστήμιου, έχουν βγει μπροστά και μιλάνε τονίζοντας για τον παγκόσμιο κίνδυνο που διατρέχουν ΟΛΟΙ οι Λαοί από την σημερινή «Γερμανία», ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα πολύ δυνατό κίνημα Πολιτών σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνον) που απαιτεί άμεσα αυτή η εσκεμμένη επικίνδυνη πλάνη με την «Γερμανία» να λάβει τέλος …

Σκοπός μας είναι να αποκαλύψουμε την απάτη που έχει στηθεί και οδηγεί όλους τους Λαούς σε μια επικίνδυνη πλάνη, χρησιμοποιώντας τα λόγια των πιο επισήμων στελεχών της σημερινής Γερμανίας, όπως τα λόγια δια στόματος της Άνγκελας Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: 

Ελλάδα

Ο τόπος όμορφος, τα νερά φιλικά, ακόμα και οι βράχοι του είναι γοητευτικοί.... Πολλοί τον αγάπησαν, τον παίνεψαν, τον τραγούδησαν, τον υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους...! 
Το ντόπιο πνεύμα του, γόνιμο... εφηύρε την παιδεία, την φιλοσοφία, την επιστήμη...  ανέδειξε νέες ιδέες που στην εφαρμογή τους έγιναν μοναδικά τεκμήρια πολιτισμού μέσα στους αιώνες.  

Μια διαδρομή τριών-τεσσάρων χιλιάδων χρόνων. Μια πορεία άλλοτε ένδοξη, άλλοτε όχι τόσο. Πολλοί οι κατακτητές και οι ήρωες χάνονται μέσα στον καπνό και τον αχό των πολέμων. 

Δυο τρεις αιώνες πριν από αυτό που ζούμε, πολλοί από τους περιηγητές (ταξιδευτές), όπως έλεγαν παλαιότερα τους τουρίστες στην Ελλάδα περιτριγυρίζουν με δέος, αγάλματα και κολώνες, θραύσματα θησαυρούς... και παίρνουν μαζί τους, κρυφά, ότι μπορούν... Κάποιοι, χάνουν το μυαλό τους και τη σοβαρότητά τους ακόμα και ληστεύουν κυριολεκτικά την άμοιρη χώρα (βλέπε Έλγιν) και ασελγούν πάνω στους ιερούς ελληνικούς βράχους !

Πολλοί είναι οι αιώνες που σέρνουμε με την περηφάνειά μας ή με την αδιαφορία μας...  Άλλοι έχουμε ριγήσει, άλλοι δακρύσει, διαβάζοντας την ελληνική ιστορία, άλλοι κρυφογελάνε σατιρίζοντας τον ισχυρισμό, την πίστη ότι είμαστε συνέχεια των αρχαίων. 

Δε βαριέσαι όλα τα ''μεγάλα'' φαίνονται ''μικρά'' τώρα... 
Τώρα που ασχολείσαι, μόνο, με την επιβίωση σου... 
Τώρα, έχεις χρόνο, έχεις μυαλό να ταξιδέψεις μαζί τον Όμηρο στην περιπλάνησή του μέχρι να ξαναπατήσει τα χώματά του ?  
Έχεις αυτιά ν' ακούσεις την Σοφόκλεια  Αντιγόνη, να παραδέχεται θαρραλέα την πράξη της, πώς, ναι... αυτή, παρέβη τους νόμους της πολιτείας θάβοντας τον νεκρό αδελφό της, υπακούοντας στους ηθικούς ? 

Δεν έχεις τίποτα, σ' έχει καταπιεί η του-βούλα με τα ευρωπαϊκά ανακοινωθέντα... 
Έχεις μόνο τηλεοπτικές πολιτικές περσόνες να κατηγορεί η μία την άλλη... 

Έχεις φράσεις του ''χι'' και του ''ψι'' Ευρωπαίου  αξιωματούχου...  μια απειλή, μια τιμωρία, κι αν δεν δείξεις την ενδεδειγμένη υπακοή μπορεί να φταίς εσύ για τη φτώχεια σου, τη στέρησή σου, την αδυναμία να σπουδάσει το παιδί σου... 
Φταις που ζεις, φταις που κάνεις παιδιά, φταις που έμεινες ''έξω από τα τείχη'' και δεν ''τακτοποιήθηκες'' κι εσύ, φταις που δεν βγήκες στη σύνταξη σαράντα χρονών, φταις που το ξύλο το τρως πάντα εσύ !
    
Δεν είναι μυστικό ότι οι ''Θεσμοί'' θεωρούν ότι ο μέσος μισθός ή σύνταξη στην Ελλάδα θα πρέπει να κυμαίνεται από 150 έως 300 ευρώ. Βέβαια δεν ξέρω βάσει ποιών λογαρίθμων βγαίνει αυτό το μαγικό νούμερο. 
Ξέρω όμως ή μάλλον βλέπω ότι είναι βολικό τώρα που δεν έχουμε πια βιομηχανία, την διαλύσαμε... τώρα που δεν έχουμε παραγωγή να τραφεί ο πληθυσμός... τώρα που γεμίσαμε τις δαντελωτές ακρογιαλιές με ξενοδοχεία και δωμάτια... τώρα που γίναμε φοβισμένοι παθητικοί δέκτες, άχρηστοι για σύνθετους συλλογισμούς... 

Τώρα είναι η σωστή ώρα να κλείσει μια συμφωνία ! Όχι, αν τολμάς μην την κάνεις...

Τι κρίμα... Και ήταν όλα τόσο καλά... Οι διεκδικήσεις ! Οι αγώνες των εργαζομένων ! Όλοι στους δρόμους... Και οι εν δικαίω αλλά και οι εν αδίκω.  
Απεργία η ΠΡΟΣΠΕΡΤ,  η ΑΔΕΔΥ,  η ΟΤΟΕ.... όλοι στους δρόμους... κάτω τα μολύβια...
Ο Δικηγορικός σύλλογος... οι δικαστικοί... οι φαρμακοποιοί... οι φορτηγατζήδες... 
Η ευφυΐα μας, η μαγκιά μας στην υπηρεσία της ξάπλας και της κομπίνας...  

Ησυχάστε... Ειρήνη... πελάτες μου... έλεγαν οι εκάστοτε ακριβοπληρωμένοι σωτήρες... όλοι θα πάρετε... Να, πάρε μια αυτόματη αναπροσαρμογή μισθού στο δημόσιο...  Να,  οι αυξήσεις των δικαστών, των βουλευτών.... και όλων των υπολοίπων που ήταν ''δεμένοι'' μισθολογικά... Το λέει ο νόμος ! (που εμείς έχουμε ψηφίσει).  
Στο φέουδο (δημόσιο), έχουν εμφύλιο, ποιος θα πάρει τα περισσότερα. Τίποτα άλλο δεν ενδιαφέρει.  Και για να μην ξεχνιόμαστε, μην τολμήσετε να πειράξετε το ''δικό μας ταμείο'' που είναι πλούσιο... πάρτε του άλλου ! 

Έξω από το φέουδο, ο ιδιωτικός τομέας έμαθε να επιβιώνει διαπλεκόμενος, φακελάκι, δωράκι, μίζα, ή ρεγάλο ή μια ''μπύρα'', ανάλογα... 
Η φιλοσοφία είναι μία... ''Αφού σε κλέβουν και δεν βρίσκεις το δίκιο σου, κλέψε και 'συ...  
Η σοφή ατάκα, ''όποιος μπορεί την κάνει...'', θεωρείται τόσο φυσική, μια αθώα άμυνα για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά  και η αδικία που επικρατεί στο φέουδο.   

Τώρα είναι η σωστή ώρα να κλείσει μια συμφωνία ! Όχι, αν τολμάς μην την κάνεις...

Κοιτάς γύρω σου θαμπωμένος... Σπίτια παλάτια, φρούρια... Γύρω από την Αθήνα φτιάχνεται μια καινούργια πόλη, τα περίχωρα. Τα πλούσια περίχωρα και τα φτωχά περίχωρα. Και τα δύο άναρχα, χωρίς σχέδιο πόλης, λεπτομέρειες...
Στα πλούσια περίχωρα η μία παράβαση πάνω στην άλλη, έλα μωρέ...  Γιατί τον βοηθήσαμε εκείνον τον πολιτικό, μόλις υπουργοποιηθεί θα τακτοποιηθούν όλα.  

Κάνεις μια βόλτα και τα χάνεις... Χλιδή !  Τι λέτε βρε παιδιά, λες, μπράβο τους, μπράβο στη χώρα, δεν είναι πια ψωροκώσταινα... Όχι σου λένε είναι, φτωχή...  (αν και όχι και πολύ τίμια), γιατί οι πολίτες της δεν πληρώνουν φόρους, τουλάχιστον όσοι ''μπορούν να την κάνουν''.

Και πού βρέθηκε τόσο χρήμα ? Πώς γίνεται φτωχή χώρα με πλούσιους πολίτες ? Προχωράς εσύ τη σκέψη σου αθώα, αφού ''δεν έχουμε''... Θα δανειστούμε, σου λένε ! 
Μέχρι να πατάξουμε αυτούς που κάνουν κομπίνες και δεν πληρώνουν καθόλου φόρους, θα δανειστούμε, η χώρα πρέπει να ζήσει.  
Η χώρα για να ''ζήσει'' έπρεπε συνέχεια να δανείζεται ! 

- Τώρα όμως ? Τι θα γίνει τώρα ? σε ρωτάω γεμάτη αγωνία. Πώς θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε αυτό το τεράστιο χρέος ?
- Ε, νέος κύκλος αγώνων, μου λες φυσικά, κοιτάζοντάς με αλαζονικά... Ωραία πράγματα, τώρα να δεις τι θα γίνει, κόλαση...!
- Κόλαση για ποιόν ?
- Για όλους... ! 

Τώρα είναι η σωστή ώρα να κλείσει μια συμφωνία ! Όχι, αν τολμάς μην την κάνεις...

Φωνές διάφορες, πολλές..., αγωνιστικές φωνές, καλές φωνές... κόντρα στις κακές φωνές, στους κακούς ανθρώπους, σ' αυτούς που ήθελαν το κακό μας. Φωνές της λογικής ή της αλήθειας δεν έχουν θέση εδώ γύρω μας... 
Κάθε φωνή και μια διαφορετική απόχρωση της ίδιας εικόνας. Μιας μαγικής εικόνας... που αλλάζει ανάλογα τα συμφέροντα, τις εξαρτήσεις, τη στόχευση γενικότερα. Πάντως αλήθεια μάλλον δεν ''ακούμε''... και άντε εσύ να βρεις την άκρη σε θολό νερό....

Όλα είναι θολά. Πολλά τα ''γιατί'' που γεννιούνται αν δεν είσαι λοβοτομημένος...

Γιατί λένε ψέμματα οι εξουσιαστικοί-Θεσμοί ότι το χρέος είναι βιώσιμο δηλαδή ότι υπάρχει η δυνατότητα να αποπληρωθεί από τον λαό ?  Αυτό το τεράστιο σαρκοβόρο προδοτικό χρέος που άγγιξε πια το 200% του Α.Ε.Π (Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος).

. Γιατί κάναμε εκλογές αφού αυτοί που βγάλαμε, δεν μπορούν να κυβερνήσουν, δεν επιτρέπεται να κυβερνήσουν χωρίς την άδεια των ''Θεσμών'' (δανειστών)?  Ε, ας μας κυβερνήσουν απ' ευθείας οι ''Θεσμοί'' !  Μπορεί να μας έρθει φθηνότερα... (σκέφτεσαι προβοκατόρικα και προδοτικά). 
Καλά το πολύ γέλιο πέφτει στο δημοψήφισμα ! Έτσι σούπανε ? Να δεις τι σου 'χω για μετά...  
Θα κάνουμε κι άλλες εκλογές...  Χα χα χα... δεν μπορώ... παιδιά... αλήθεια, θα πάθω τίποτα, κλαίω και γελάω μαζί.... Δεν υπερτερεί κανένα από τα δύο. Είναι πολύ κακό αυτό ? 

. Γιατί όταν το χρέος μας ήταν, προ του 2011, βασισμένο στο ελληνικό δίκαιο ''είχαμε το πλεονέκτημα του ότι μπορούσαμε να το αναδιαρθρώσουμε-κουρέψουμε με τη συναίνεση του 50% των πιστωτών, τώρα αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού πρέπει να συναινέσει το 75% των πιστωτών, που είναι κυρίως ξένοι και δεν αποδέχονται τέτοιες ενέργειες'' ?

. Γιατί ενώ η Ευρώπη έχει απελευθερωθεί από το αγγλικό δίκαιο, αφού καμία χώρα της δεν κύρωσε τη σχετική σύμβαση-πλαίσιο που επέβαλε η Μέρκελ, η Ελλάδα την κύρωσε αμέσως χωρίς να φέρει καμία αντίρρηση ? 


. Γιατί οι Θεσμοί βλέπουν, την σωτηρία της χώρας, μόνο στη μείωση στα 50 ή το πολύ στα 100 ευρώ για μισθό, στον ιδιωτικό τομέα  ή περικοπές συντάξεων στα λεηλατημένα πιά ταμεία ?

. Γιατί από τη λεγόμενη ελληνική διάσωση επωφελήθηκαν πραγματικά μόνο οι μεγάλες τράπεζες, που φέρονται να έλαβαν περισσότερο από το 90% των χρημάτων διάσωσης.  Δεν υπήρξε καμία πραγματική διάσωση. Αυτή που διασώθηκε ήταν οι Goldmans που συμμετείχαν σε μια ενεργή απάτη…

. Τι τη θέλουν πια τη Βουλή ?  Γιατί να έχουμε μια διακοσμητική Βουλή που στοιχίζει και τόσο πολύ ?  Θα μπορούσαμε να πάρουμε φαρμακευτικό υλικό στα νοσοκομεία...  Ή να μην διώξουμε τους φύλακες των σχολείων, άντε ας δώσουν δώσουν λίγα και στο Μέγαρο...   Ακούω τελευταία, να λένε γύρω μου φωνές. 
Γιατί  πληρώνω το Μέγαρο Μουσικής αφού δεν έχω πάει ποτέ, ούτε πρόκειται να πάω, αφού δεν είχα ούτε έχω λεφτά να πληρώσω το εισιτήριο ?

Τώρα είναι η σωστή ώρα να κλείσει μια συμφωνία ! Όχι, αν τολμάς μην την κάνεις...


έπεα.. μη πτερόεντα

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...

Ο Ναρκωμένος Νους δεν έχει κρίση, είναι προβλέψιμος και γι αυτό πολύ βολικός

Τερζόπουλος, Ο σύγχρονος πολιτισμός πέτυχε να καταστήσει τον άνθρωπο παθητικό

Εμπόριο συνείδησης

Διάβα να γίνει το νερό

Ερωτικό δίλημμα

Πού είναι το Κράτος ?

Το τελευταίο βλέμμα

Η Ελλάδα μοχλός για αλλότριους σκοπούς λόγω της αμυαλιάς των πολιτικών

Δεν έχω Παραμύθι

Το Κάλεσμα