Το Βράδυ της Μεγάλης Ντροπής



 "Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας είχε ζητήσει, μπροστά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να ενεργοποιηθεί η Ειδική Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων για ν' αρχίσει το μακάβριο έργο της στην πύρινη λαίλαπα στο Μάτι. Όμως λίγη ώρα αργότερα ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του δεν θα αναφέρει "οτιδήποτε" για νεκρούς από την πυρκαγιά... ". ΤΑ ΝΕΑ, 9 Ιανουαρίου του 2019

Από εκείνο το "βράδυ", το βράδυ της Ντροπής, φάνηκε το τεράστιο μέγεθος του ογκόλιθου αλλά και των μικρότερων... 
λίθων, της -Ιανουαρίου του 2015 με Ιουλίου του 2019- περιόδου κυβερνητικής ηγεσίας

Θεώρησαν,  ότι αν έστηναν εκείνη τη θλιβερή παράσταση-συντονισμό το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018, ούτε γάτα ούτε ζημιά...  
"έλα μωρέ, θα στήσουμε έναν "τηλεοπτικό συντονισμό", να υπάρχει σαν ντοκουμέντο.

Ορίστε έχουμε και αποδείξεις ότι εμείς συντονίζαμε... και θα σιγά σιγά θα "κλείσει το θέμα".  

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν κάποια "καμμένα" εγκεφαλικά κύτταρα.




Είναι εκείνη η 23η Ιουλίου του 2018 και δεν θα ξεχαστεί ποτέ !

Δεν θα ξεχαστούν, η φρίκη των "102 εγκαταλειμμένων" ανθρώπων, οι 102 δολοφονίες... όπως Δεν θα Ξεχαστούν: η αποποίηση ευθυνών, η ανάδειξη του ψέματος, του θράσους και του τυχοδιωκτισμού, σε μέθοδο κυβερνητικής πολιτικής. 
Παρανάλωμα όμως... τι κρίμα, και το "ηθικό πλεονέκτημα...", ξέρεις τώρα, μην λέμε τα ίδια!  
Ιούλιος του 2020, Δυο χρόνια μετά... Μετά από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και ακόμη οι συγγενείς των θυμάτων, οι άνθρωποι που έζησαν δραματικές ώρες στην φωτιά, περιμένουν να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Η έρευνα δύσκολη και φορτισμένη. Η μακρά διαδικασία είναι έως ένα βαθμό αναμενόμενη για τα ελληνικά δεδομένα, κρύβει όμως και έντονο, σκοτεινό παρασκήνιο.
"Νέα στοιχεία έχουν προκύψει από την έρευνα του ανακριτή αλλά και Εμπόδια που κάποιοι έχουν προσπαθήσει να βάλουν στην διαδικασία με μοναδικό σκοπό να αποκρύψουν εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία".  Καθημερινή της Κυριακής της 19-7-2020

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο φέρνει στο φως την απόπειρα συγκάλυψης. Ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ακούγεται να ζητάει απο τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη να θάψει στοιχεία απο την έρευνα. 

«Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα. Πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Εάν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρχίδια σου. Τι θα σου πει ο Εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα»... του λέει.
Και όλα αυτά, ισχυριζόμενος πως μεταφέρει εντολές απο την τότε πολιτική ηγεσία:
«Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του το. Μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων. (…) Σε κάλεσα, λοιπόν και στά ’πα. Για να ξυπνήσεις».






  έπεα.. μη πτερόεντα    

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...

Ο Ναρκωμένος Νους δεν έχει κρίση, είναι προβλέψιμος και γι αυτό πολύ βολικός

Τερζόπουλος, Ο σύγχρονος πολιτισμός πέτυχε να καταστήσει τον άνθρωπο παθητικό

Εμπόριο συνείδησης

Διάβα να γίνει το νερό

Ερωτικό δίλημμα

Πού είναι το Κράτος ?

Το τελευταίο βλέμμα

Η Ελλάδα μοχλός για αλλότριους σκοπούς λόγω της αμυαλιάς των πολιτικών

Δεν έχω Παραμύθι

Το Κάλεσμα